Ιστορία

Το ούζο είναι Ελλάδα. Είναι άρωμα και γεύση ελληνική, μέρος του ουρανού και της θάλασσας μας, κομμάτι των αναμνήσεων μας, παράδοση και ιστορία μας. Από τα σπιτικά κεράσματα, στα γλέντια, στις παρέες του καφενείου και εκείνες στις καλοκαιρινές αυλές σε πιο avant garde σήμερα συνδυασμούς και στιγμές, είναι πάντα εδώ να μας συντροφεύει.

Η ιστορία του ούζου μπορεί να χάνεται μέσα στους αιώνες (οι απαρχές της ιστορίας του ούζου είναι άγνωστες) αλλά για την Οικογένεια Χριστόπουλου είναι πάντα παρούσα και μέρος όχι μόνο της καθημερινότητας της αλλά και της γαλουχίας των επόμενων γενιών.

Με αρχή τον «παππού» Χριστόπουλο και την δημιουργία της επιχείρησης το 1958, στον εγγονό σήμερα και συνονόματο μετράμε μισό αιώνα παράδοσης, αφοσίωσης και εξέλιξης. Τρεις γενιές στο τιμόνι, τρεις γενιές με μεράκι και όρεξη να μας συστήσουν γνήσια, καθάρια, αυθεντικά παραδοσιακά ποτά.

Η Ποτοποιία Χριστόπουλος δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και τη γεύση. Διατηρεί τα standards των πρώτων υλών, της παραγωγής αλλά και της συσκευασίας πάντα υψηλά διατηρώντας τις οικογενειακές παραδόσεις.

Τα μυστικά των συνταγών της θα μείνουν στην οικογένεια και θα συνεχίσουν να διδάσκονται από γενιά σε γενιά αλλά στις πρώτες ύλες δεν κρατάνε μυστικά. Αγνά προϊόντα όπως γλυκάνισος, μάραθος, αστεροειδής άνισος, κόλιανδρος, γλυκόριζα κ.α. και τα κρυστάλλινα νερά του Ταΰγετου που «καθαρίζονται» και γίνονται «ελαφριά» σαν σύννεφα και δροσερά σαν ανοιξιάτικο πρωινό. Και φυσικά καμιά προσθήκη γλυκαντικών και ζάχαρης στο ούζο.

Και όσον αφορά το τσίπουρο Χριστόπουλος… η γεύση του είναι αυθεντική χωρίς γλυκάνισο. Δημιούργημα της «καρδιάς» των πιο εκλεκτών σταφυλιών και μιας αποστακτικής παράδοσης που σέβεται τον εαυτό της. Ένα απόσταγμα εξαιρετικής καθαρότητας με ισορροποιημένο άρωμα και απαλή γεύση.

Γι αυτό άλλωστε και παραμένουν οι πρώτες επιλογές των μερακλήδων και των γευσιγνωστών. Η γεύση των προϊόντων Χριστόπουλος είναι καθαρή και περικλείει τα αρώματα της περιοχής χωρίς τεχνικές προσθήκες και γλυκαντικά έτσι φροντίζει για εμάς και την επόμενη μέρα καθώς δεν υπάρχουν παρενέργειες μόνο γλυκές αναμνήσεις.

Tip: Θα μας βρείτε στο κατάστημα μας στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Στο «βασίλειο» μας μπορείτε να δοκιμάσατε γνήσιες γεύσεις ούζου, τσίπουρου, παραδοσιακών λικέρ και μπράντι και να μας ρωτήσετε την ιστορία τους και την ιστορία μας.

Fact: Διαθέτουμε πιστοποιητικό HASPP

Fact: Το Ούζο Χριστόπουλος έλαβε το χάλκινο Taste Olympic Award 2016

Fact: Η διαδικασία «καθαρισμού» για το νερό συνιστάται σε απιονισμός, φιλτράρισμα θολότητας, αφαλάτωση και αποχλωρίωση με φίλτρο ενεργού άνθρακα.