Συνταγή με ούζο Χριστόπουλος

Τι θα φάμε σήμερα;

Το αγαπημένο μας ούζο δεν θα μπορούσε να λείπει από τις συνταγές, για νόστιμα φαγητά φτιαγμένα με ελληνικό μεράκι.

Συνταγή με ούζο Χριστόπουλος.

Για τους λάτρεις των θαλασσινών…

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1½ κιλό μέτριες ή μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο Χριστόπουλος
  • Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε ελαφρά κι αυτές και ρίχνετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο Χριστόπουλος, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ούζο Χριστόπουλος και το μαϊντανό λίγο πριν κατεβάσετε απ’ τη φωτιά.

Για τους λάτρεις του κρέατος…

Τι θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 φέτες ψωμί για τοστ, μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 20 γρ. ούζο Χριστόπουλος
  • Δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά.

Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ περίπου ή για 1-2 ώρες το λιγότερο.

Φοράτε γάντια και βρέχετε τα χέρια μας ανά διαστήματα, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ. σε βάθος), το οποίο είναι στους 180ο C σε μέτρια φωτιά. Όλα αυτά αφού όμως πρώτα τα αλευρώσετε καλά.

Τηγανίζετε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν απορροφούν πολύ λάδι.

Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το λάδι.

Σερβίρετε με τζατζίκι και ένα ποτηράκι ούζο Χριστόπουλος!

Καλή απόλαυση!