Το λικέρ στο… πιάτο σας!

Το λικέρ ή αλλιώς απεριτίφ είναι ένα άκρως νόστιμο ποτό που το συναντάμε σε διάφορα αρώματα, όπως βότανα, ξηροί καρποί, κρέμα, φρούτα, μέλι και με την προσθήκη κάποιου γλυκαντικού ή ζάχαρης, γίνεται πολύ γλυκό στη γεύση. Το γευστικό λικέρ το συναντάμε σχεδόν σε όλες χώρες του κόσμου και σερβίρονται με ποικίλους τρόπους. Σκέτα, με καφέ, με πάγο, με κρέμα, στα κοκτέιλ. Επίσης, σερβίρονται είτε με επιδόρπιο είτε χωρίς. Το λικέρ χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα φτιάξετε την πιο απολαυστική κρέμα με λικέρ μαστίχα Χριστόπουλος;

Τι θα χρειαστείτε για 8 μερίδες:

  • 8 κρόκοι αυγών
  • 125 gr λευκή ζάχαρη
  • 50 gr νερό
  • 500 gr κρέμα γάλακτος (τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη)
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • 8 gr φύλλα ζελατίνης
  • 300 gr φρούτα του δάσους ή οποιαδήποτε άλλα φρούτα θέλουμε, κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 80 gr λικέρ μαστίχα Χριστόπουλος

 

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης μέχρι αυτά να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χτυπάτε τους 8 κρόκους αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτοι.

Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο και αφού κρυώσει λίγο, το ρίχνετε στο μπολ με τους κρόκους αυγών. Ρίχνετε το σιρόπι σιγά σιγά και ανακατεύετε. Σταδιακά, προσθέτετε και το λικέρ μαστίχα Χριστόπουλος και χτυπάτε καλά.

Στύβετε τις ζελατίνες και στη συνέχεια τις διαλύετε με 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Tις προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων με το σιρόπι και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Στο τέλος, προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος που έχετε ετοιμάσει από πριν και ανακατεύετε ξανά.

Η κρέμα είναι έτοιμη. Τη ρίχνετε σε ένα μεγάλο γυάλινο, κατά προτίμηση μπολ, και αφού το σκεπάσετε, το τοποθετείτε για περίπου δύο ώρες στο ψυγείο.

Μόλις η κρέμα παγώσει, τη σερβίρετε σε διαφορετικά μικρά μπολ. Για γαρνιτούρα προσθέτετε τα φρούτα που έχετε επιλέξει και πασπαλίζετε με λίγη άχνη. Η κρέμα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Η κρέμα με λικέρ μαστίχα είναι ιδανική για μετά από ένα χορταστικό γεύμα.